onsdag 19. januar 2011

Oppsummering av 1. termin i MIK 1


1. termin av faget Medie- og informasjonskunnskap 1 er nå over. Faget var litt annerledes enn jeg forventet, men jeg liker det godt. Det er et krevende fag med mye å gjøre.
I løpet av dette halvåret har vi gjort mange forskjellige ting. Vi startet med en innlevering om unges medievaner, bygget på undersøkelser vi selv hadde laget. Senere laget vi også film om avishistorie og avisstruktur. Vi har også hatt faste innslag som ukens Kurér, hvor en person hører på NRK’s radioprogram “Kurér” og legger dette frem for klassen. Skolepulsen er også noe vi har hatt. Der skriver to og to en artikkel som legges ut på skolens hjemmeside.
Til jul hadde vi fagdag i medie og informasjonskunnskap. Vi fikk besøk av fotojournalist Aleksander Andersen som gav oss en oppgave som het “En vanlig dag på jobben.” Vi skulle følge en person på jobben en dag, og lage en fotoreportasje av arbeidet. Jeg valgte å følge Marianne som er kokk på Lampeland Hotell. Alle produksjonene kan du se på skolens Vimeo

Før og etter jul delte vi klassen inn i fem ulike redaksjoner, og laget en nettavis som heter Kongsbergs Gang. Vi jobbet sammen i redaksjonene og laget artikler som vi publiserte på siden.



Høydepunktet denne terminen var ekskursjonen vi hadde til Oslo. Vi besøkte først NRK’s opplevelsessenter, noe som var veldig spennende. Senere på kvelden  var vi på innspilling av den nye programserien “Litt av et liv” som kommer på tv i mars/april en gang. Programmet er portretter av kjente, norske personer. Denne gangen var det regissør Harald Zwart som var gjest hos programleder
Nadia Hasnaoui.

1 kommentar:

  1. Interessant at du skriver at det er et krevende fag. Det tar jeg som et tegn på at du har jobbet grundig med faget gjennom første termin. Det er et godt utgangspunkt for neste termin.

    SvarSlett